3 handige gereedschappen voor een verbouwing

Elektrische schroevendraaier op werktafel

Ga je binnenkort je woning verbouwen? Bij een verbouwing komen veel verschillende dingen kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom is het belangrijk dat je het juiste gereedschap in huis hebt. Maar wat heb je nu precies nodig? Als je een handige harry bent, heb je waarschijnlijk een hele uitrusting in de schuur liggen. Heb je dit niet? Wij delen drie onmisbare gereedschappen voor een verbouwing met je. 

Voor de beginner: handgereedschap

Voor een kleine of grote klus heb je altijd handgereedschap nodig. Sommige gereedschappen komen vaak te pas bij kleine huishoudelijke taken, maar ook bij een verbouwing mogen ze niet ontbreken. 

    • Hamer

Een hamer komt altijd van pas bij een verbouwing. Er komt vast een zeker een moment dat je moet kloppen, slaan of breken. De hamer is een essentieel gereedschap in dit geval. 

    • Schroevendraaierset

Iedereen moet een schroevendraaierset in huis hebben. Schroevendraaiers zijn namelijk onmisbaar bij het in en uit elkaar zetten van bepaalde meubels. Met een set heb je altijd de juiste maat voor elke schroef. 

    • Zaag

Voor kleine klussen voldoet een handzaag. Hiermee kun je kleine stukken hout en andere materialen zagen. Voor specifieke klussen zul je een ander soort zaag aan je collectie moeten toevoegen.

Passen en meten met een afstandsmeter

Niet alleen voor de verbouwing zul je ontzettend veel afstanden moeten meten, ook tijdens het klussen komt een rolmaat altijd van pas. Je zult waarschijnlijk ontzettend veel dingen moeten opmeten. Al is het iets kleins als het opmeten van een kast of deuropening, je zult altijd nauwkeurig te werk moeten gaan. Wil je zeker weten dat je geen meetfouten maakt? Door het meten met een laser ben je verzekerd van de juiste afstand. Afstandsmeters maken de verbouwing net even iets makkelijker. Door middel van een laserstraal wordt de afstand tussen twee verschillende punten gemeten. Deze wordt vervolgens direct getoond op het scherm. Ook als je je door bochten moet wringen, zal de afstandsmeter de juiste afstand geven. 

hamer en zaag op werkbank

Gemak en snelheid met accugereedschap

Ga je een groot deel van het huis verbouwen? Dan is het onmogelijk om de gehele verbouwing met handgereedschap uit te voeren. Door het gebruik van accugereedschap zul je de klus veel sneller en gemakkelijker klaren. Denk bijvoorbeeld aan een accuboor voor het boren van gaten in de muur of een schuurmachine. Sommige grote klussen kun je nu eenmaal niet met de hand doen. In dit geval biedt elektrisch gereedschap uitkomst. 

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments