Een dakkapel laten plaatsen

Dakkapel

Rij je wel eens door een woonwijk, dan is je vast wel eens opgevallen hoeveel dakkapellen er zijn. Mooie uitbouwen op de bovenste verdieping die je woning meer ruimte en uitstraling geven. Een dakraam stelt daarbij vergeleken eigenlijk weinig voor. Hier vind je een aantal zaken waar je aan kunt denken bij aanschaf van een dakkapel. Je zult zien dat plaatsing ervan voordeliger kan uitpakken dan je had verwacht.

Meer woonoppervlak

Een van de grootste voordelen van een dakkapel is dat je er meer woonruimte aan overhoudt. Vind je het ook vervelend dat je je zolder slechts als opberghok kunt gebruiken? Dan is een dakkapel een ideale toevoeging. Hiermee tover je het saaiste vertrek van het huis om naar een bruikbare slaapkamer. Of misschien heb je wel plannen om een eigen werkkamer in te richten. Met een dakkapel is het allemaal mogelijk. Een dakkapel plaatsen zorgt er al gauw voor dat je vijf vierkante meter of meer aan beloopbaar woonoppervlak hebt.

Meer uitstraling

Naast meer ruimte zorgt een dakkapel ook voor meer licht. Laten we nogmaals het voorbeeld van een zolder nemen. Een zolder is vaak slechts een donker vertrek en daardoor onaantrekkelijk om als volwaardige kamer te gebruiken. Een dakkapel laat de zon ook daar naar binnen schijnen. Niet meer de hele tijd de lamp aan als je op zolder bent, maar écht zonlicht. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van je dakkapel hoeveel zon er binnenkomt. Ook is het verstandig om te bepalen aan welke kant van je huis je de meeste zon hebt. Let er hierbij wel op dat een dakkapel aan de andere kant dan de achterkant misschien een vergunning vereist. Een dakkapel plaatsen zorgt in ieder geval voor meer sfeer en het maakt het huis ook meer waard.

Prefab of traditioneel

Als je een dakkapel laat plaatsen zijn er verschillende dingen waar je rekening mee dient te houden. Zo kun je kiezen voor een prefab dakkapel, of een traditionele variant. In het eerste geval is de dakkapel al van tevoren gemaakt en hoeft het alleen nog maar op je dak gezet te worden. Een traditionele dakkapel wordt ter plekke gemaakt. Deze manier zorgt soms voor een meer authentieke uitstraling. Aan jou de keus.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments