Een laminaatvloer aanleggen

Een laminaatvloer aanleggen

Heb je een nieuwe woning gekocht of is de vloer in je huis aan vervanging toe? Dan kun je een laminaatvloer aanleggen. Een laminaatvloer is een makkelijke manier om je kamers meer sfeer en uitstraling te geven. In vergelijking met tapijt heeft het bovendien minder onderhoud nodig. Hier lees je waar je allemaal aan kunt denken als je een laminaatvloer gaat aanleggen. Net als bij andere klussen moet je bij het aanleggen van een laminaatvloer veilig te werk gaan. Daarom vind je hier ook tips over welk gereedschap je kunt gebruiken.

Kies de juiste vloer

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een mooie vloer uit te kiezen. Er zijn verschillende typen verkrijgbaar. Over het algemeen kies je tussen laminaat met of zonder een V-groef. Bij een vloer met V-groef kan er gemakkelijk zand en vuil in de groef terechtkomen. Als je regelmatig stofzuigt is dit echter geen probleem. Een vloer met V-proef kan in sommige gevallen zelfs mooier staan in je interieur. Het is maar net wat je wensen zijn. Laminaatvloeren zijn bovendien in uiteenlopende kleuren te verkrijgen, maar ook in verschillende texturen. Van een mooie eikenhouten uitstraling tot een verrassende tegellook.

Gebruik goed gereedschap

Een laminaatvloer aanleggen vereist natuurlijk het nodige gereedschap. Het is moeilijk om in de winkel precies de afmetingen te kopen die je in je kamer nodig hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je vóór het aanschaffen de precieze afmetingen weet. Eenmaal thuis hoef je dan alleen nog maar het laminaat op maat te zagen/snijden. Dit scheelt later bijkopen. Er zijn speciale apparaten verkrijgbaar waarmee je gemakkelijk het laminaat opdeelt in stukken. Zaagmachines zijn krachtig, maar relatief duur. Een goedkopere en veiligere optie is de laminaatsnijder. Deze is speciaal ontworpen om gemakkelijk laminaat te snijden en daarmee een heel handige aankoop.

Tips voor het leggen

Ga je een laminaatvloer aanleggen, dan is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk heb je in de winkel de juiste hoeveelheid laminaat aangeschaft. Als je aan de slag gaat, is een goed opgeruimde en goed verlichte ruimte een pre. Als je gaat zagen is goede ventilatie ook belangrijk. Ligt je vloer er eenmaal, dan kun je het karwei afmaken met plinten. Je zet de vloer nog een keer in de was of lak en je kunt weer genieten van je kamer.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments