Wat is er zo voordelig aan een rolsteiger?

Weet je niet precies of het kopen van een rolsteiger voor jou handig is? Het gebruiken van een geschikte steiger voor je klussen kan namelijk zeer de moeite waard zijn. De kwaliteit van een steiger is echter wel van groot belang om de veiligheid te waarborgen. Bij het werken op bepaalde hoogtes horen dan ook bepaalde veiligheidsmaatregelen. In dit artikel wordt verteld waarom het zo goed is om een rolsteiger te hebben.

Veiliger werken en sneller dan op een ladder werken

Het komt nog steeds vaak voor dat er klussen gewoon op de ladder worden gedaan. Hier wordt in veel gevallen voor gekozen omdat de ladder dan even de makkelijke keuze is en daarvoor geen opbouw nodig is. Het feit is echter dat het werken op een ladder vele malen gevaarlijker is dan het werken op een rolsteiger. Bij een rolsteiger is het verplicht om te werken volgens de veiligheidsvoorschriften. Een daarvan is dat het verboden is om te werken zonder valbeveiliging. Op het moment dat de klus groter wordt zal een rolsteiger niet alleen veiliger zijn, maar ook efficiënter. Bij een ladder moet deze elke keer opnieuw worden verplaatst en beklommen. Dit hoeft bij een rolsteiger niet het geval te zijn. Kortom het werken met een rolsteiger ten opzichte van ladder brengt dus alleen maar voordelen met zich mee.

Veiligheidsregels voor een rolsteiger

Het opbouwen van een rolsteiger kan zeer gemakkelijk en is, wanneer aan de veiligheidsvoorschriften wordt gehouden, ook zeer veilig. Tijdens het opbouwen moet wel worden gekeken hoe hoog de rolsteiger moet worden en wat voor gevolgen dit heeft voor de veiligheid. Zodra men hoger de lucht in gaat is het aan te raden ook verder in de breedte te gaan. Hierdoor wordt het werken op hoogte bij een rolsteiger veiliger.

Meenemen van gereedschap op een rolsteiger

In vergelijking met een ladder heeft een rolsteiger meer dan voldoende ruimte om gereedschap of andere materialen mee te nemen. Wanneer het steiger verplaatst wordt kunnen deze materialen gewoon op steiger blijven, waardoor er niet teveel met gereedschap geklommen hoeft te worden.[-X-]

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments