Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen op het dak

Tegenwoordig wil iedereen goedkoop energie in huis hebben. Veel mensen willen daarbij ook dat de energie groen is. Een veelgehoorde oplossing die steeds meer voorkomt is zonnepanelen laten plaatsen. Eerder zag je zonnepanelen eigenlijk alleen bij grote gebouwen, maar de afgelopen jaren is particulier gebruik steeds populairder geworden. Het laten plaatsen van zonnepanelen kan op de lange termijn erg lucratief zijn. Als je zelf zonnepanelen wilt hebben kun je op een aantal zaken letten.

Bespaar op een groene manier

Zonnepanelen laten plaatsen kan financieel gezien erg aantrekkelijk zijn. Het is helaas niet meer zo dat je er subsidie voor krijgt, maar er zijn andere manieren om er geld mee te besparen. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is het zogeheten salderen van elektriciteit. Als je overdag energie opwekt met de zonnepanelen bouw je eigenlijk een overschot op. Als er dan ’s avonds na zonsondergang geen stroom meer wordt opgewekt krijg je je stroom gratis, tot het moment dat het overschot is weggewerkt. Door zelf energie op te wekken bespaar je dus op je rekening.

Tips om te kiezen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Ze verschillen niet alleen in merk en prijs, maar ook in type. Je hebt bijvoorbeeld blauwe en zwarte zonnepanelen, die naast kleur ook in gebruik verschillen. Zwarte zonnepanelen zijn opgebouwd uit monocellen. Deze vangen alleen direct licht op, in tegenstelling tot de blauwe polycellen. Het verschil is dat de zwarte zonnepanelen vaak minder stroom opwekken, maar er wel beter uitzien op het dak. Andere kenmerken waar je aan kunt denken zijn de doeltreffendheid en capaciteit van zonnepanelen. Meer efficiënte panelen zijn sowieso vaak beter, en als je slechts weinig dakoppervlak hebt is een hoge opwekcapaciteit slim.

De installatie

Aangezien zonnepanelen niet behoren tot de dagelijkse klussen, is het gebruikelijk om ze door professionals te laten plaatsen. Zij kunnen de panelen vaak in een dag installeren. Als je geen idee hebt hoeveel panelen je wilt en waar je ze wilt plaatsen, dan kunnen zij je ook informeren. Zorg er wel altijd voor dat je een installateur kiest die aantoonbare ervaring heeft. Zo profiteer je het meeste van zonnepanelen.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments